2 oktober 2018: Training voor erfbetreders ‘Bespreekbaar maken signalen verminderde dierzorg’

‘Hoe merk ik dat een veehouder mij om de tuin leidt?’, ‘Wie ben ik om iets te zeggen over de bedrijfsvoering van een ander?’, ‘Hoe ga je om met een veehouder die z’n hakken in het zand zet en niemand vertrouwt?’. Vragen die aan de orde komen tijdens de training ‘Bespreekbaar maken signalen verminderde dierzorg’. Speciaal voor erfbetreders wordt deze training jaarlijks aangeboden.

Verminderde dierzorg bespreekbaar maken is voor veel erfbetreders lastig. Daarom heeft het Vertrouwensloket deze training ontwikkeld. Acht dierenartsen volgden begin april de training. Trainer Lizanne Roeleven maakte de deelnemers bewust hoe je veehouders herkent die dreigen in de problemen te komen. De dierenartsen deelden ervaringen, deden rollenspellen en leerden gespreks- en luistertechnieken. De training bood hen een extra dimensie op het vak dan alleen de technische kant van de diergeneeskunde.

Mis deze afslag niet
‘Verminderde zorg van dieren gaat ons allemaal aan en kan sluipend plaatsvinden. Ik vind het een must voor iedere dierenarts om zich af te vragen of men hier voldoende vanaf weet om dit tijdig te herkennen. Geen actie is geen optie,’ aldus een van de deelnemende dierenartsen. Een andere dierenarts gaf aan: ‘Een softe aanpak kan zorgen voor een keiharde verbetering. Twijfel je over een situatie op een boerenerf? Bel het Vertrouwensloket voor advies en overleg. Mis deze afslag niet. Want boerenwelzijn = dierenwelzijn.’

Aanmelden
Dit najaar wordt de training voor alle erfbetreders aangeboden op 2 oktober 2018. Schrijf u vóór 24 september 2018 in door het aanmeldformulier in te vullen. Meer weten over de training? Klik hier.

Direct betrokken partijen 'Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren'
<<
>>
©Copyright 'Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren' 2018.
Alle afbeeldingen en teksten zijn beschermd door copyright.

Webdesign en realisatie: aemotion bv
Metamorfose grafisch ontwerp: Metamorfose.nl