Agro-zorgnetwerkkaart geeft inzicht in netwerk agrariër

De Agro-zorgnetwerkkaart helpt agrarische ondernemers en hun omgeving in het vinden van de juiste psychosociale hulp, wanneer daar behoefte aan is. De agrarische sector en diverse zorginstanties, waaronder het Vertrouwensloket, namen het initiatief om tot de zorgkaart te komen. De door AgroZorgwijzer geïntroduceerde netwerkkaart helpt ondernemers uit de land- en tuinbouw in het vinden van psychosociale hulp.

De agro-zorgnetwerkkaart geeft de professionele hulpverlener ook inzicht in het netwerk van een agrarisch ondernemer. Het doel hiervan is met elkaar kunnen bepalen wie wat kan doen voor het welzijn van de ondernemer en zijn of haar familie.

Passende hulp
Weten waar je als agrariër terechtkunt voor passende psychosociale hulp en daadwerkelijk om hulp vragen, is soms best moeilijk, constateren de initiatiefnemers. Daarnaast kan het voor de reguliere hulpverlening soms lastig zijn om de juiste adviezen te geven aan een agrarisch ondernemer, omdat de wereld van de agrariër onvoldoende bekend is. 'Met de Agro-zorgnetwerkkaart willen we de drempel om de juiste hulp te zoeken, verlagen en de zorgverlener inzicht geven in het netwerk van de agrariër en andere wegen om in contact te komen', zegt Fleur Bartels, projectleider Vertrouwensloket, die betrokken is bij de totstandkoming van de kaart.

Lees meer
Meer informatie en de kaart staan op de website van AgroZorgwijzer en wordt regelmatig geactualiseerd. De pdf van Agro-zorgnetwerkkaart wordt regelmatig geactualiseerd.

Terug naar boven