Beleef een adembenemende theatervoorstelling gewoon vanuit huis! Laat je meeslepen door het meesterwerk van theatermaker Lucas de Man, waarin hij op indringende wijze de wereld van de varkensboer tot leven brengt. In 'Wij, Varkensland' dompel je jezelf onder in de beproevingen en uitdagingen waar veehouders dagelijks mee te maken hebben.

Van verstikkende regelgeving en eeuwenoude familietradities tot het tanende imago en persoonlijke worstelingen van een veehouder, geen enkel thema wordt geschuwd. Bereid je voor op een aangrijpende verkenning van de rol van banken en hun impact op het boerenbestaan. Met 'Wij, Varkensland' krijg je een diepgaand inzicht in het complexe leven van boeren en voel je hun diepe verbondenheid met het land en hun dieren.

Metafoor voor veranderende wereld

Het verhaal van Wij Varkensland draait om een dertigjarige man die na twaalf jaar terugkeert naar zijn geboortestreek. Zijn ouders waren varkensboeren, zijn broer heeft de boerderij overgenomen, hij wilde ridder zijn. Lucas gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze hedendaagse veranderende wereld en zijn zoektocht naar zijn eigen rol daarin. Om zich voor te bereiden, besloot Lucas een maand lang stage te lopen bij verschillende varkensboeren. Hij interviewde graanhandelaars, bankiers, leden van de boerenbond, veeartsen en agrarische hulpverleners. Met al deze ervaringen heeft hij deze solovoorstelling geschreven, die zowel bij het (boeren)publiek als bij de pers veel lof ontvangt.

Een ode aan het 20-Jarig bestaan van het Vertrouwensloket

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren is deze onvergetelijke theatervoorstelling opgenomen. Je kunt nu eenvoudig deze voorstelling terugkijken via YouTube. Laat je onderdompelen in een meeslepende ervaring die je laat zien en voelen waarom het Vertrouwensloket van grote waarde is.

👉 https://youtu.be/A_zzfsOxdh8